• Advies op maat
  • Snelle levering
  • Gratis begeleiding

Dibond®

Dibond®, ook bekend als een aluminium paneel, is een sandwichpaneel met een stevige kunststof kern tussen twee dunne lagen aluminium.
Bekijk winkelwagen
  • Advies op maat
  • Snelle levering
  • Gratis begeleiding
  • Handige opmaak templates

Beschrijving

Dibond®, ook wel een aluminium paneel genoemd, is een type sandwichpaneel met drie lagen. Dit materiaal is zowel licht van gewicht als uiterst stevig dankzij de unieke combinatie van aluminium en een zwarte kunststof kern. Dibond® is verkrijgbaar in verschillende diktes, namelijk 3 mm, 4 mm en 6 mm. Er zijn drie varianten beschikbaar: budget, premium en digitaal.

  1. Dibond® Budget: Dit is de meest voordelige optie van de drie. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  2. Dibond® Premium: Deze variant is de perfecte middenweg tussen de budget- en digitale varianten. Het heeft constant dezelfde basiskleur en biedt een goede combinatie van eigenschappen en prijs.
  3. Dibond® Digitaal: Dit materiaal heeft ook een constante basiskleur en is bovendien dubbelzijdig te bedrukken. Het wordt vaak gekozen voor toepassingen waarbij beide zijden van het materiaal zichtbaar zijn.
Een belangrijk voordeel van Dibond® is dat het weerbestendig is. Het materiaal kan buiten worden gebruikt, zelfs in omgevingen met wisselende weersomstandigheden, zonder dat het kromtrekt of beschadigd raakt.

De meest voorkomende toepassingen voor Dibond® zijn gevelborden, reclameborden, wanddecoraties, freesletters, panelen, muurcirkels, hexagonale vormen, bouwborden, displays, bewegwijzering en standbouw.

Daarnaast is er een speciale variant genaamd Dibond® XL beschikbaar voor grotere platen, tot wel 400 x 196 cm uit één stuk. Voor een unieke uitstraling kun je kiezen voor Dibond® Butler Finish, dat een geborstelde aluminium toplaag heeft en vaak wordt gebruikt voor het afdrukken van foto’s op paneel.

Je kunt ook kiezen voor een coating op Dibond® Premium, Dibond® Digitaal en Dibond® 6 mm. Deze coating zorgt voor intensere kleuren en biedt extra bescherming aan het oppervlak, waardoor het materiaal beter bestand is tegen omgevingsfactoren en gemakkelijker kan worden gereinigd.

Omdat Dibond® licht van gewicht is, is het eenvoudig te monteren aan gevels en vlakke wanden. Het is echter belangrijk om te weten dat Dibond® enigszins kan uitzetten. Daarom wordt aangeraden om de boorgaten iets ruimer te maken, zodat je het plaatmateriaal gemakkelijker kunt positioneren en verplaatsen.

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dibond®” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *