• Advies op maat
 • Snelle levering
 • Gratis begeleiding

Meshdoek

Plus- en minpunten
+ Sterk en licht PVC-doek dat makkelijk te monteren is
+ Het materiaal is luchtdoorlatend, dus bestand tegen wind
+ Waterafstotend en dus geschikt voor buiten
+ Brandvertragend, dus geschikt voor openbare ruimtes
+ Erg grote formaten mogelijk, groter dan 4,94 x 20 meter lassen we
–  Moeilijk te recyclen door combinatie van materialen
–  Door de gaatjesstructuur kan de kleurkracht van de print afnemen
Bekijk winkelwagen
 • Advies op maat
 • Snelle levering
 • Gratis begeleiding
 • Handige opmaak templates

Beschrijving

Meshdoek is een specifiek soort PVC-doek met een opvallende gaasstructuur die zorgt voor unieke eigenschappen. Hier zijn de belangrijkste kenmerken en toepassingen van meshdoek:

Kenmerken:
 1. Open gaasstructuur: Het materiaal heeft een geweven constructie met kleine gaatjes, waardoor het doorzichtig en luchtdoorlatend is. Dit betekent dat lucht en enigszins licht door het doek kunnen stromen, waardoor het geschikt is voor specifieke toepassingen.
 2. Matte uitstraling: Meshdoek heeft een matte afwerking, wat zorgt voor een professionele uitstraling en minimaliseert schittering.
 3. Maximale printbreedte: Meshdoek kan worden bedrukt met een maximale breedte van 478 cm bij zomen, ringen en een tunnel. Bij schoonsnijden en ringen is de maximale printbreedte 494 cm uit één stuk.
 4. Licht- en luchtdoorlatend: De kleine gaatjes in het doek laten natuurlijke lichtinval behouden en zorgen ervoor dat het materiaal luchtdoorlatend is.
Toepassingen:
Meshdoek wordt veel gebruikt voor een verscheidenheid aan binnen- en buitentoepassingen. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:
 1. Bouwhekdoeken: Meshdoek kan worden gebruikt om bouwhekken te bedekken met aantrekkelijke en informatieve afbeeldingen.
 2. Hekwerkbanners: Het materiaal wordt vaak gebruikt om tijdelijke hekwerkbanners te maken voor evenementen, bouwprojecten en promotiedoeleinden.
 3. Spandoeken: Meshdoek is geschikt voor grotere spandoeken waar luchtdoorlatendheid en enige transparantie gewenst zijn.
 4. Steigerdoeken: Het materiaal kan worden gebruikt om steigers te bekleden en voor bouwprojecten te adverteren.
 5. XL-doeken: Meshdoek is ideaal voor extra grote doeken met visuele impact.
Dankzij de luchtdoorlatendheid en de mogelijkheid om wind door te laten, is meshdoek bestand tegen winderige omstandigheden, waardoor het geschikt is voor buitentoepassingen. Bovendien is het waterafstotend en brandvertragend, waardoor het in openbare ruimtes kan worden gebruikt.

Ontwerpoverwegingen:
Bij het ontwerpen van prints op meshdoek is het belangrijk om rekening te houden met de open gaasstructuur, die de prints minder krachtig kan maken. Zorg voor extra contrast in het ontwerp om een heldere boodschap te behouden.

Over het algemeen biedt meshdoek een uitstekende oplossing voor situaties waarin luchtdoorlatendheid en enige transparantie vereist zijn, terwijl nog steeds aantrekkelijke visuele communicatie mogelijk is. Het is een duurzaam materiaal dat geschikt is voor uiteenlopende promotionele en bouwgerelateerde toepassingen.

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Meshdoek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *